Een stempelplan voor het verwijderen van uw schoorsteen

Er bestaan meerdere redenen die u kunnen doen besluiten uw schoorsteen te laten verwijderen. Veel woningeigenaren doen dit om lekkages te voorkomen of om de woonruimte te vergroten. Maar ook om zonnepanelen te laten plaatsen en ervoor te zorgen dat daar geen schaduw op valt. Het verwijderen van een schoorsteen is een lastige klus die geenszins zonder de juiste voorbereiding uitgevoerd kan worden. Althans, wanneer er sprake is van een dragende oftewel stabiliserende schoorsteen. Er dient dan een nauwkeurige constructieberekening inclusief stempelplan te worden opgesteld.

Ik heb een stempelplan nodig

Schoorsteen verwijderen

Is uw schoorsteen beschadigd en veroorzaakt deze lekkages? 

Plan direct een afspraak

Schoorsteen inspectie

Voorkom problemen en ongewenste lekkages. Laat uw schoorsteen inspecteren
Plan direct een afspraak

Schaduw door schoorsteen?

Meer rendement uit uw zonnepanelen? Creëer ruimte door de schoorsteen te verwijderen.
Plan direct een afspraak

Safety first

Een belangrijke factor in het waarborgen van uw veiligheid

Voor de verwijdering van een dragende schoorsteen heeft u een vergunning, bouwkundige tekeningen en een constructieberekening inclusief stempelplan nodig. Het stempelplan maakt inzichtelijk hoe een constructie tijdelijk ondersteund dient te worden. Stempels zorgen ervoor dat de constructie tijdelijk ondersteund wordt. De krachten die normaal op de schoorsteen rusten, worden over de stempels verdeeld wanneer de schoorsteen weg is. Op die manier worden scheuren, verzakkingen en andere onveilige situaties voorkomen. Het stempelplan dient dus ter waarborging van de veiligheid en is enkel noodzakelijk in het geval van een dragende schoorsteen.

Wilt u de schoorsteen verwijderen?

Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Een ervaren collega komt bij u langs om samen te kijken wat er moet gebeuren. Zo bent u er zeker van dat u een de scherpste prijsopgave van ons ontvangt die geheel op maat is. Liever direct weten wat de kosten zijn? Gebruik onze calculator!
Direct weten wat uw kosten zijn?

professionele aanpak

Stempels nemen de dragende functie van een schoorsteen tijdelijk over

In het stempelplan staat vermeld hoeveel stempels, oftewel uitschuifbare panelen, er nodig zijn. Onze professionele constructeurs berekenen hoeveel stempels er nodig zijn om de functie van de dragende schoorsteen tijdelijk over te nemen. Er bestaan verschillende typen stempelplannen. Stempels kunnen niet zomaar door iedereen geplaatst worden. Enkel een professionele partij weet de stempels goed te plaatsen om scheuren en verzakkingen te voorkomen.
Ja, ik wil een offerte

Schoorsteen verwijderen? Bereken uw prijs in één minuut

Bereken uw prijs

Maak gebruik van onze eenvoudige calculator. Krijg direct inzicht in wat een schoorsteen verwijderen kost.

Een offerte in 1 minuut!

Krijg uw persoonlijke offerte per mail opgestuurd. Na het berekenen van uw prijs kunt u deze direct omzetten in een offerte. Binnen 1 minuut geregeld!

Direct inplannen

Plan vervolgens eenvoudig per mail of via WhatsApp een afspraak in. Even bellen kan natuurlijk ook gewoon!
Ja, ik wil in één minuut een offerte!

Gespecialiseerd bedrijf

Kwaliteit en veiligheid

Een stempelplan is nodig wanneer u een dragende constructie aanpast of verwijdert. Alhoewel men bij de term dragende constructie al gauw denkt aan muren en vloeren, kan een schoorsteen ook deze functie vervullen. Een stabiliserende schoorsteen doet in feite namelijk dienst als een soort draagmuur. Daarom kan deze niet zomaar weggenomen worden. Het verwijderen van een schoorsteen en het toepassen van een stempelplan kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Wij zorgen ervoor dat deze klus van A tot Z in goede banen wordt geleid en hebben daarbij net zoveel oog voor veiligheid als voor kwaliteit.
Gespecialiseerd bedrijf met oog voor veiligheid
Beoordeling
4.8
144 reviews
Gianni Straver
12 maart
Een offerte opgevraagd waarop het snel ingepland was. Alles naar afspraak uitgevoerd. Heel blij mee.
Geplaatst op 
Google
Joyce Barends
5 augustus
Super bedrijf!! Heel vakkundig en bekwaam personeel!! Echt super service
Geplaatst op 
Google
Esther Kupers
27 oktober
Snelle service. Zelfs op een zaterdag bij ons
Top
Geplaatst op 
Google
voorkom instortingsgevaar met stempelplan

voorkom instortingsgevaar

Wat gebeurt er zonder constructieberekening of stempelplan?

Een professionele constructeur brengt in kaart met welke krachten er rekening moet worden gehouden bij het verwijderen van de schoorsteen. Neemt u een professional als ons in de arm die een constructieberekening inclusief stempelplan vervaardigt, dan bent u zelf ook niet verantwoordelijk voor het project. Laat u uw project uitvoeren door een partij die niet volgens de geldende wet- en regelgeving werkt en past deze ook geen stempelplan toe, dan ontstaat het risico dat er scheuren ontstaan, dat het dak doorzakt, of nog erger: dat een deel daarvan instort.
Ik wil een offerte aanvragen

methodische werkwijze

Verplicht bij het aanvragen van omgevingsvergunningen

Het stempelplan wordt altijd tegelijk met de constructieberekening gemaakt. Alle dragende delen brengen we hierbij in kaart. De constructieberekening is overigens verplicht om een omgevingsvergunning te kunnen krijgen. Dit is een vergunning die nodig is wanneer bouwwerkzaamheden hinder voor mens en/of milieu zou kunnen veroorzaken. In het stempelplan staat niet alleen hoeveel stempels er nodig zijn, maar ook waar deze precies geplaatst moeten worden. Een helder overzicht waar de uitvoerders meteen mee aan de slag kunnen.

Stempelplan nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Wilt u de opbrengst van uw zonnepanelen verhogen door uw schoorsteen te laten verwijderen en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Door het online aanvraagformulier op onze website in te vullen, regelt u dat een medewerker contact met u opneemt om een afspraak in te plannen. Onze expert op locatie brengt de situatie zorgvuldig in kaart en toont u zijn of haar bevindingen en het bijbehorende kostenplaatje. Uiteraard is onze offerte geheel vrijblijvend.
Ik wil een vrijblijvende offerte

Zelf een afspraak reserveren?

Trots op onze klanten!

4,8/5 op basis van 144 reviews

Contact

Heb je een vraag of direct hulp nodig? Wij staan voor u klaar op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur.

Bel mij terug!


© Schoorsteen verwijderen NL
Kvk 85804606
NL96 INGB 0445 882 751