De constructieberekening: essentieel voor de meest uiteenlopende werkzaamheden

Elk bouwwerk, ongeacht de omvang en de materialen waarvan deze is vervaardigd, dient over een sterke constructie te beschikken. Deze zorgt er namelijk voor dat het gebouw onder verschillende omstandigheden overeind blijft staan. De constructieberekening is dus essentieel voor de meest uiteenlopende bouwwerken, ook wanneer u vergunningsvrij kunt bouwen. Een constructieberekening is eveneens noodzakelijk wanneer u het dak van uw woning wilt laten repareren of renoveren, of wanneer u de schoorsteen wilt laten verwijderen.

Ik heb een constructieberekening nodig

Schoorsteen verwijderen

Is uw schoorsteen beschadigd en veroorzaakt deze lekkages? 

Plan direct een afspraak

Schoorsteen inspectie

Voorkom problemen en ongewenste lekkages. Laat uw schoorsteen inspecteren
Plan direct een afspraak

Schaduw door schoorsteen?

Meer rendement uit uw zonnepanelen? Creëer ruimte door de schoorsteen te verwijderen.
Plan direct een afspraak

Safety first

Een constructieberekening waarborgt resultaat en veiligheid

Niet alleen bij de bouw zelf, maar ook bij het aanbrengen van aanpassingen in een bestaande constructie is een constructieberekening van ongekend belang. Een gebouw kan wel heel degelijk gebouwd lijken, maar zwakke punten zijn vrijwel nooit met het blote oog te detecteren. Dit geldt niet alleen voor oudere woningen, maar ook voor woningen die in een recenter verleden zijn gebouwd. Alvorens er met werkzaamheden wordt aangevangen, is het dus van belang om uzelf ervan te verzekeren dat het dak of de schoorsteen daadwerkelijk alle werkzaamheden aankan. Met een constructieberekening waarborgt u niet alleen resultaat, maar ook veiligheid.

Wilt u de schoorsteen verwijderen?

Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Een ervaren collega komt bij u langs om samen te kijken wat er moet gebeuren. Zo bent u er zeker van dat u een de scherpste prijsopgave van ons ontvangt die geheel op maat is. Liever direct weten wat de kosten zijn? Gebruik onze calculator!
Direct weten wat uw kosten zijn?

professionele aanpak

Omgevingsvergunning en constructieberekening

Soms is een vergunning noodzakelijk om uw werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Indien u een omgevingsvergunning nodig heeft voor een bouw- of renovatieproject, heeft u per definitie ook een constructieberekening nodig. Deze dient u aan de gemeente te overleggen. Ook wanneer u vergunningsvrij bouwt, is een constructieberekening nodig. Veel voorkomende constructiewerkzaamheden die wij berekenen, zijn onder andere het verwijderen van een gevel, het bepalen van de draagkracht van een dak ten behoeve van zonnepanelen en renovatie of verwijdering van schoorstenen.
Ja, ik wil een offerte

Schoorsteen verwijderen? Bereken uw prijs in één minuut

Bereken uw prijs

Maak gebruik van onze eenvoudige calculator. Krijg direct inzicht in wat een schoorsteen verwijderen kost.

Een offerte in 1 minuut!

Krijg uw persoonlijke offerte per mail opgestuurd. Na het berekenen van uw prijs kunt u deze direct omzetten in een offerte. Binnen 1 minuut geregeld!

Direct inplannen

Plan vervolgens eenvoudig per mail of via WhatsApp een afspraak in. Even bellen kan natuurlijk ook gewoon!
Ja, ik wil in één minuut een offerte!

Gespecialiseerd bedrijf

De schoorsteen als onderdeel van de draagconstructie

Het verwijderen van de schoorsteen is iets waartoe de laatste jaren steeds meer woningbezitters besluiten. In de meeste gevallen omdat een schoorsteen niet meer noodzakelijk is; woningen zijn tegenwoordig immers voorzien van centrale verwarming. Een tweede, veelgehoord argument is dat een (ongebruikte) schoorsteen veel ruimte in een woning inneemt. Wat velen zich niet realiseren, is dat schoorstenen vaak onderdeel van de draagconstructie uitmaken. Dit betekent dat de schoorsteen dus mede een rol speelt in het overeind houden van de woning.
Beoordeling
4.8
144 reviews
Gianni Straver
12 maart
Een offerte opgevraagd waarop het snel ingepland was. Alles naar afspraak uitgevoerd. Heel blij mee.
Geplaatst op 
Google
Joyce Barends
5 augustus
Super bedrijf!! Heel vakkundig en bekwaam personeel!! Echt super service
Geplaatst op 
Google
Esther Kupers
27 oktober
Snelle service. Zelfs op een zaterdag bij ons
Top
Geplaatst op 
Google

voorkom instortingsgevaar

Een dragende schoorsteen laat u enkel door professionals verwijderen

Een dragende schoorsteen fungeert feitelijk als een soort draagmuur. Een dragende schoorsteen noemen we ook wel een stabiliserende schoorsteen. Verwijdering ervan dient u te allen tijde aan een professional over te laten. Wij hebben ruime ervaring met het renoveren en verwijderen van dragende schoorstenen. Zou u deze klus zelf uitvoeren en een fout maken in de verwijdering, dan kan dit vervelende gevolgen hebben: scheuren, maar ook grotere schade en een woning die niet meer aan de geldende wet- en regelgeving voldoet.
Direct weten wat uw kosten zijn?

Zekerheid aan de basis

De voordelen van een constructieberekening

Voor ingrijpende werkzaamheden aan een dak, maar dus ook aan een dragende schoorsteen heeft u behalve bouwkundige tekeningen en een vergunning dus ook een constructieberekening nodig. Zonder een dergelijke berekening voldoet u niet aan de geldende wetgeving. Echter levert de berekening u ook andere voordelen op. Zo bent u verzekerd in het geval van constructiefouten en wordt de kans op scheuren en andere schade geminimaliseerd. U kunt dus wel stellen dat een constructieberekening een belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteit van de werkzaamheden.

Ga voor een goede aanpak

Een minimaal risico op financiële verrassingen

Zolang u onder andere met een constructieberekening aan de wet- en regelgeving voldoet, bent u zelf niet hoofdelijk aansprakelijk voor eventuele fouten. Wat ook niet mag worden vergeten, is dat een constructieberekening het risico op onvoorziene kosten aanzienlijk verkleint. Dankzij een dergelijke berekening weet u namelijk precies hoeveel materialen er nodig zijn en welke werkzaamheden er moeten worden verricht om gegarandeerd te zijn van een veilig eindresultaat. Dit levert een helder plan van aanpak en een helder kostenplaatje op. U zult dus niet zomaar voor verrassingen komen te staan.

Wij weten van de hoed en de rand

Wat is er nodig voor een goede constructieberekening?

Om over een goede constructieberekening te kunnen beschikken, neemt u een professionele en ervaren partij als ons in de arm. Wij beschikken over de constructieve kennis en ervaring die nodig is voor een veilig en kwalitatief hoogwaardig eindresultaat en weten van de hoed en de rand betreffende de geldende wet- en regelgeving. Wij zijn altijd op de hoogte van de meest recente aanpassingen van de normen. Uiteraard werken wij met de beste rekensoftware om tot betrouwbare resultaten te komen.

Offerte nodig?

Uw professionele partij voor het maken van constructieberekeningen

Het maken van een constructieberekening is een specialisme en een taak die nauwkeurig luistert. Omdat het eindresultaat, maar ook ieders veiligheid van het grootste belang is, wordt het sterk afgeraden om zelf een constructieberekening te vervaardigen. Wij beschikken over de juiste kennis en kunde om u dit uit handen te nemen. De kosten van een constructieberekening zijn grotendeels afhankelijk van de omvang van uw schoorsteen, alhoewel uiteraard ook andere factoren meespelen. Vraagt u via onze website gerust een vrijblijvende offerte aan. Eventuele vragen beantwoorden wij graag.
Ja, ik wil een offerte

Zelf een afspraak reserveren?

Trots op onze klanten!

4,8/5 op basis van 144 reviews

Contact

Heb je een vraag of direct hulp nodig? Wij staan voor u klaar op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur.

Bel mij terug!


© Schoorsteen verwijderen NL
Kvk 85804606
NL96 INGB 0445 882 751