Asbestinventarisatie voorafgaand aan schoorsteenreparatie of -verwijdering

De schoorsteen heeft een belangrijke functie voor uw woning; deze zorgt er immers voor dat schadelijke stoffen kunnen worden afgevoerd. Als hoogste punt van uw woning heeft de schoorsteen veel verschillende weersomstandigheden te verduren. Om uiteenlopende redenen is een schoorsteenreparatie of -renovatie wegens de lekkage die deze veroorzaakt soms dan ook onvermijdelijk. Ook kan het zijn dat u uw schoorsteen wilt laten verwijderen omdat u voornemens bent om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Vaak is het noodzakelijk om eerst te onderzoeken of uw dak en/of schoorsteen asbest bevatten.

Ik heb asbestinventarisatie nodig

Schoorsteen verwijderen

Is uw schoorsteen beschadigd en veroorzaakt deze lekkages? 

Plan direct een afspraak

Schoorsteen inspectie

Voorkom problemen en ongewenste lekkages. Laat uw schoorsteen inspecteren
Plan direct een afspraak

Schaduw door schoorsteen?

Meer rendement uit uw zonnepanelen? Creëer ruimte door de schoorsteen te verwijderen.
Plan direct een afspraak

Safety first

Veiligheid als hoogste prioriteit

Onze vakmannen beschikken over de juiste kennis, ervaring en gereedschappen om vlot na te gaan wat er met uw schoorsteen dient te gebeuren en deze klus vervolgens uit te voeren. U kunt erop rekenen dat wij onze werkzaamheden vakkundig uitvoeren. Veiligheid dragen wij uiteraard hoog in het vaandel. Dit betekent dan ook dat wij in sommige gevallen eerst onderzoek moeten doen naar de aanwezigheid van asbest. Asbest is een verzamelnaam voor verschillende materialen die niet met het blote oog te zien zijn. Ondanks dat kunnen ze een groot gevaar voor uw gezondheid vormen.

Wilt u de schoorsteen verwijderen?

Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Een ervaren collega komt bij u langs om samen te kijken wat er moet gebeuren. Zo bent u er zeker van dat u een de scherpste prijsopgave van ons ontvangt die geheel op maat is. Liever direct weten wat de kosten zijn? Gebruik onze calculator!
Direct weten wat uw kosten zijn?

professionele aanpak

Onderzoek naar de aanwezigheid van asbest in uw schoorsteen

Asbest kan zich op verschillende plaatsen bevinden. Behalve in het dak komt het ook vaak in de schoorsteen voor. Het werd in het verleden namelijk vaak toegepast vanwege zijn brandwerende eigenschappen, niet zelden in de vorm van een asbestcementplaat. Is uw woning vóór 1994 gebouwd en is uw schoorsteen na die tijd niet meer vernieuwd? Dan is het mogelijk dat er asbest in uw schoorsteen aanwezig is. Wij onderzoeken dan ook niet alleen hoe uw schoorsteen is gebouwd en of deze dragend, maar ook of er asbest in is verwerkt. We voorzien u van duidelijke adviezen en zijn helder over de kosten.
Ja, ik wil een offerte

Schoorsteen verwijderen? Bereken uw prijs in één minuut

Bereken uw prijs

Maak gebruik van onze eenvoudige calculator. Krijg direct inzicht in wat een schoorsteen verwijderen kost.

Een offerte in 1 minuut!

Krijg uw persoonlijke offerte per mail opgestuurd. Na het berekenen van uw prijs kunt u deze direct omzetten in een offerte. Binnen 1 minuut geregeld!

Direct inplannen

Plan vervolgens eenvoudig per mail of via WhatsApp een afspraak in. Even bellen kan natuurlijk ook gewoon!
Ja, ik wil in één minuut een offerte!

Gespecialiseerd bedrijf

Op welke plekken in en rond uw schoorsteen kan asbest zich voordoen?

Asbest kan op verschillende plekken in uw schoorsteen of schouw voorkomen, bijvoorbeeld:

• In de afvoerpijp die uit de schoorsteen steekt
• Asbestplaten die als brandwerend materiaal in en rond de open haard werden gebruikt
• Asbestkoord voor de koppeling tussen verschillende buizen
• De buitenkant van uw schouw, bijvoorbeeld in het stucwerk en/of pleisterwerk
• Spuitasbest dat gebruikt werd om gaten op te vullen

Hechtgebonden en losgebonden asbest

Wanneer we over asbest spreken, moet er een onderscheid gemaakt worden tussen hechtgebonden en losgebonden asbest. Die laatste wordt ook wel niet-hechtgebonden genoemd. De term hechtgebonden asbest verwijst naar vezels die stevig in dragermateriaal zijn verankerd. Wanneer dat materiaal in goede staat verkeert, is asbest relatief ongevaarlijk. Bij losgebonden asbest daarentegen zijn de vezels niet in een dragermateriaal verankerd. Ook is deze vorm van asbest een stuk zachter, waardoor vezels makkelijker vrijkomen.
Beoordeling
4.8
144 reviews
Gianni Straver
12 maart
Een offerte opgevraagd waarop het snel ingepland was. Alles naar afspraak uitgevoerd. Heel blij mee.
Geplaatst op 
Google
Joyce Barends
5 augustus
Super bedrijf!! Heel vakkundig en bekwaam personeel!! Echt super service
Geplaatst op 
Google
Esther Kupers
27 oktober
Snelle service. Zelfs op een zaterdag bij ons
Top
Geplaatst op 
Google

Tot in de puntjes verzorgd

Gedetailleerd inventarisatierapport

Wij zijn een ervaren partij op het gebied van asbestinventarisatie. We onderzoeken uw schoorsteen nauwkeurig en voeren verschillende testen uit om te kunnen concluderen of deze asbest bevat en zo ja, in welke hoeveelheid deze aanwezig is. Pas wanneer we alles helder in kaart hebben gebracht en een plan van aanpak hebben opgesteld, vangen wij -uiteraard in overleg met u- aan met het repareren of verwijderen van uw schoorsteen. Onze onderzoeksuitslagen en -bevindingen leggen wij vast in een rapport waarin u uiteraard inzicht heeft. Heeft een ander bedrijf reeds een inventarisatierapport opgesteld? Dan gebruiken we deze als leidraad.
Ik wil een offerte aanvragen

Wij onderzoeken of dit nodig is

Gemeentelijke vergunningen

Uiteraard kunt u, wanneer uit ons onderzoek blijkt dat uw schoorsteen asbesthoudend materiaal bevat, het beste zo snel mogelijk tot verwijdering daarvan overgaan. Het verwijderen van de gehele schoorsteen is behoorlijk ingrijpend. Wanneer u onze ervaren professionals in de arm neemt, kunt u er echter zeker van zijn dat uw schoorsteen op een veilige manier wordt verwijderd. Soms heeft u toestemming van uw gemeente nodig om asbesthoudend materiaal te verwijderen. Wij kunnen u vertellen of u een vergunning nodig heeft.

Stempelplan nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Wilt u uw schoorsteen laten repareren of verwijderen en wilt u weten of er asbest in is verwerkt? Schakelt u ons dan in voor een professionele asbestinventarisatie. Wij gebruiken enkel betrouwbare en erkende methoden om de eventuele aanwezigheid van deze gezondheidsbedreigende vezels op te sporen. Door het aanvraagformulier op onze website in te vullen, vraagt u vrijblijvend een offerte aan. Een van onze medewerkers zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.
Ik wil een vrijblijvende offerte

Zelf een afspraak reserveren?

Trots op onze klanten!

4,8/5 op basis van 144 reviews

Contact

Heb je een vraag of direct hulp nodig? Wij staan voor u klaar op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur.

Bel mij terug!


© Schoorsteen verwijderen NL
Kvk 85804606
NL96 INGB 0445 882 751